PROMO: Specijalni ramazanski program Radio-televizije Zenica

0
788

RTV ZENICA je ove godine, na inicijativu i prijedlog nove Uprave i Uredničkog kolegija, s posebnom pažnjom, pripremila specijalni program koji će biti emitovan tokom Ramazana.

Svakog dana, u terminu od 19 do 21 sat, odmah nakon Centralne informativne emisije ZenicaInfo, emitovat će se specijalni program iz vlastite produkcije pod nazivom „Ramazan u Zenici 2018.“.

U programu „Ramazan u Zenici 2018.“ planirano je više rubrika. U posebnoj rubrici, Muhabeti, predviđeno je učešće i gostovanje 99 eminentnih privrednika, naučnika, umjetnika, sportista, vjerskih autoriteta, te poznatih političkih i društvenih ličnosti sa područja Grada Zenica.

Uz odlomke iz Kur’ana, jedinstvene porodične, dječije i edukativne sadržaje, studijski specijal i dokumentarne programe, savjete za dobar život i zdravu ishranu, prelijepe ilahije i kaside, kao i raznovrsne ramazanske hedije, gledaoci i slušaoci programa Radio-televizije Zenica imat će jedinstven audio-vizuelni ugođaj Ramazana.

Specijalni ramazanski program, RTV ZENICA ove godine realizuje uz visoko pokroviteljstvo Muftije zeničkog, dr. Ejuba ef. Dautovića i Glavnog imama MIZ-a Zenica, mr. Jukuba ef. Salkice, a uz podršku Gradonačelnika Zenice i nekolicine zeničkih privrednika.

Njegovanje tradicije, poštivanje vjerskih običaja i porodičnih vrijednosti, glavni su ciljevi programa „Ramazan u Zenici 2018.“ Radio-televizije Zenica.

Pored toga, prvi put u Zenici, planirano je da gledaoci i slušaoci programa RTV ZENICA imaju priliku pratiti direktno prijenos Centralne bajramske svečanosti, Bajram namaz iz Čaršijske džamije.

Kolektiv Radio-televizije Zenica i Portal ZenicaInfo želi Vam Ramazan Šerif Mubarek Olsun.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime