Uložena žalba u postupku nabavke usluga uređenja Gradske vijećnice u Zenici

Grad Zenica je nedavno raspisao javni poziv Nabavka usluga arhitektonsko-urbanističkog konkursa za izradu idejnog rješenja Gradske vijećnice sa uređenjem centralnog gradskog trga i podzemnom garažom u Zenici.

Nakon što je putem međunarodnog arhitektonsko-urbanističkog konkursa odabrano idejno rješenje uređenja, u samom postupku javne nabavke usluga uložena je žalba, potvrdili su za Akta.ba iz Gradske uprave.

“Žalba je uložena u samom postupku javne nabavke. S obzirom na navedeno kod poduzimanja svih budućih radnji u ovom postupku Ugovorni organ je u obavezi sačekati odluku Ureda za razmatranje žalbi i nakon toga će nastupiti dalji radovi u vezi sa samim projektom i njegovim razvojem”, kazali su iz Grada Zenica.

Žiri za izbor najboljeg idejnog rješanja uređenja centralnog gradskog trga i gradske Vijećnice Zenice prvu nagradu je dodijelio grupi arhitekata iz Makedonije i Slovenije, u kojem su autorica Katarina Vidimce, te koautori Silvija Shaleva, Mirjana Lozanovska i Erik Jurišević.

Odabradni rad je na uspješan način riješio makro i mikro urbanističku situaciju.

Pored objekta Gradske vijećnice, dali su i rješenje Glavnog gradskog trga zajedno sa podzemnom, javnom garažom koja je predviđena ispod njega. Podzemnu, javnu garažu imat će cca. 300 parking mjesta i bit će tretirana kao zaseban objekat, koji posjeduje pješačke veze sa zgradom Gradske vijećnice.

Bruto građevinska parcela koja je namijenjena za smještaj Gradske vijećnice ima dimenziju 44×44 metra, odnosno 1.936 kvadratnih metara, dok je posebno zemljište planirano za izgradnju parkinga i podzemnih garaža.

Izvor: Akta.ba

Foto: http://www.aabh.ba