DBS BiH vraća dostojanstvo svim građanima

FOTO: Zenicainfo.ba

Demokratska baraniteljska stranka BiH osnovana je u Zenici prije tri godine. Kažu cilj im je participirati u vlasti kako bi svojim djelovanjem vratili dostojanstvo prije svega pripadnicima boračke populacije, ali i svim drugim građanima i građankama. Na današnjoj sjednici upravnog odbora dogovorili su plan rada koji će podrazumijevati omasovljenje stranke i veću vidljivost u javnosti.

Na prošlim izborima su ostvarili zapažen rezultat, ali ne i mjesto u kantonalnoj zakonodavnoj vlasti, pa su odlučili na slijedećim izborima, kako kažu, po svemu sudeći, izaći bez koalicionog partnera. Od 2020. kada su osnovani sa sjedištem u Zenici i registracijom i svom potrebnom dokumentacijom u CIK-u radili su na untrašnjoj strukturi pa su formirani i Forum žena, Foruma mladih i Forum nacionalnih manjina DBS-a. Želimo ujediniti prije svega boračku populaciju na svima nivoima, ali i raditi na izmjeni ovdašnje birokracije i generalno društveno-političkog sistema za dobrobit i jednaka prava svih, bez obzira na nacionalnost i kategoriju društva kojoj pripadaju.

Stranka je jako mlada, ali snažna, imamo dosta članova, svih generacija. Registrovanih više od hiljadu, ali simpatizera više od pet hiljada. Želimo ujediniti boračku populaciju na svim niovima, vratiti dostojanstvo njima, ali i radnicima i svim građanima i građankama“, kazao nam je nakon sjednice Zoro Ivanković, predsjednik DBS BiH.

Tokom sjednice Upravnog odbora Demokratske braniteljske stranke danas se, između ostalog, razgovaralo o važnosti spriječavanja koruptivnih radnjih u svim segmentima društva, zatim važnosti unaprijeđenja radno-pravnih odnosa posebno u realnom sektoru, mogućnostima i načinima zaustavljanja odliva mozgova, te generalno nepravdi kojoj su sve više izloženi svi građani i građanke ove države.  (A. H.)