OK Čelik volley u narednoj sezoni nastupa u Superligi FBiH

Odbojkaški Klub Čelik Volley Zenica, kao jedini muški odbojkaški kolektiv u Gradu Zenica će u narednoj sezoni nastupati u Superligi  Federacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Uprave imenovanog kluba.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave kluba želja je za još većom afirmacijom i popularizacijom odbojke, prije svega za muškarce, na području našeg grada. U Odbojkaškom klub Čelik Volley Zenica ističu da je cilj što više omasoviti prisustvo dječaka na treninzima koji se odvijaju u sportskoj dvorani Bilimišće i sportskoj dvorani Musa Čazim Ćatić – Blatuša. U proteklom periodu u organizaciono – tehničkom smislu,

Uprava kluba je obezbjedila sve sportske  rekvizite za nesmetano odvijanje trenažnog procesa, a članovima našeg kluba je također obezbjedjen set majica za treninge, kompleti trenerki, više kompleta dresova za takmičenje i dr. Svu sportsku opremu članovi našeg kluba su dobili besplatno koju će koristiti za predstojeća takmičenja. Radi se u trenažnom postupku sa svim selekcijma od pionira, kadeta, juniora i seniora”, poručili su iz kluba.

Aktivna uprava Odbojkaškog kluba Čelik Volley Zenica je organizovala dva turnira na kojima je bilo prisutno preko 300 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, zatim su u organizaciji kluba održana takmičenja – osnovnih škola u dva navrata gdje je učešče uzelo preko 200 dječaka naših osnovnih škola. Kako kažu iz Uprave, nisu čekali da djeca sama sa roditeljima dođu na trening, već su sami svojom organizacijom sa nastavnicima i direktorima ušli u osnovne i srednje škole gdje su prezentovali vještine odbojkaškog sporta u svakom smislu.