Narednih dana će biti toplo i nestabilno vrijeme

U BiH danas je preovladavalo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima jači pljuskovi sa grmljavinom su mogući u sjevernim područjima Bosne, dok na području Hercegovine se očekuju u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosila je između 20 i 25°C. u Zenici su registrovana 24 stepena.

Kada je riječ o narednim danima, sutra (četvrtak) će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, sa više padavina tokom noći. Očekuje se jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24 stepena, a u petak slično vrijeme sa tepmeraturom od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Prvi dan vikenda će, prema prognozi, biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa jutarnjom temperaturom od sedam do 13, a dnevnom od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.