Kasumović pojasnio povod za zabranu parkiranja na platou ispred Uglovnice

1
11379

Odlukom gradske Komisije za saobraćaj, a na inicijativu gradonačelnika Zenice, odnedavno je zabranjeno parkiranje na platou ispred zgrade Uglovnice u Ulici Londža. Želimo ovaj grad učiniti gradom, pojašnjava gradonačelnik Kasumović povod da Komisiji za saobraćaj predloži ovakvu odluku.

U centru grada sve je manje prostora za penzionere, invalide, djecu, da šetaju. Taj je prostor korišten kao autopijaca starih vozila i to se moglo vidjeti po automobilima koji su se tu mjesecima prodavali. Drugi je problem što su ispod tog prostora garaže i ploča je na par mjesta napukla. Treći, najbitniji razlog je taj da grad treba biti gradom, a ne otpadom starih automobila. Gradska uprava ima punu nadležnost da organizuje život građanima i mi smo to i uradili. Na moj prijedlog, Komisija za saobraćaj je i donijela odluku da se tu zabrani parkiranje, – izjavio je za Zenica Info gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

1 komentar

  1. Nazalost, vise boli ovakvo ispiranje mozga i kvazi-objasnjenje, nego cinjenica da ce Nezavisni blok i njihovo novo sjediste sada imati, ne samo slobodan parking za svoje clanstvo, vec i komotan plato za redove razlicitih stranackih odmetnika koji cekaju novo uhljebljenje. Jedan gradonacelnik nam je pola parkinga s jedne strane zgrade pretvorio u igraliste, stotinjak metara od Kamberovica polja, a ovaj drugi, umjesto a uvede reda sa druge strane zgrade, onemoguci parkiranje i stanarima dviju zgrada, ciji je jedini grijeh sto su im stanovi u NB kontaminiranoj zoni. Imate vlast, radite sta hocete, uzmite sve, samo nas nemojte smatrati balavcima i zamlacivati kojejakvim razlozima.
    Napomena:
    Izvinjavam se onima koji se mogu osjetiti prozvanim a ne osjecaju da su “uhljebi”.

    Unaprijed hvala,
    Ogorceni stanar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime