Pripreme NK Čelik: Raspoloženje u ekipi na nivou, u nastavku lige očekuju se bolji rezultati

Prvi dio priprema za drugi dio lige nogometaši Čelika obaviće u Zenici.Zahvaljujući razumjevanju  čelnika Nogometnog saveza BiH, crno- crveni imaju odlične uslove u Trening kampu u Zenici.

Stav kluba je da se promovišu mladi igrači, što je po meni sasvim ispravno.U dogovoru sa koordinatorom omladinskog pogona gospodinom Nizahom Hukićem,to ide u dobrom smjeru.Pojedini juniori nam ne mogu prisustvovati na svakom treningu.Pojavile su se neke bolesti poput prehlada pa nas je nešto manje na treningu.Što se tiče samih pojačanja još nismo uspjeli zavnično ništa dogovoriti.Očekujemo u dva do tri dana, do kraja ove sedmice da dovedemo malo ozbiljnija i iskusnija igrača, izjavio je za Zenicainfo,ba šef Stručnog štaba NK Čelik, Dario Damjanović.

Raspoloženje u ekipi je na visokom nivou, uz dobre uslove za trenažni proces prilika je da mladi nogometaši u nastvaku pokažu svoj talenat i pruže dobre igre u dresu Čelika.

Rasploženje u ekipi je na visokom nivou.Marljivo treniramo i nadam se da ćemo se što bolje pripremiti .U nastavku očekujemo još bolje rezultate u ligi.Potrudiću se da se spremim što bolje kako bih bio na raspolaganju Šefu stručnog štaba.“optimista je prvotimac Eldar Sivac.

Prvi pomočnik šefa stručnog štaba je Izudin Kamberović.Za kondicionu pripremu zadužen je Adi Bambur, dok će ubrzo biti poznato i ime trenera golmana.Prvu pripremnu utakmicu Čelik će odigrati 10.februara sa Vitezom .

Nisam bio da se utakmica igra u prvoj sedmici priprema jer u pitanju je bio deficit igrača.Prvu utakmicu igramo sa Vitezom gdje će svi odigrati po 45 minuta.Druga je sedam dana kasnije protiv Radnika iz Bijeljine.Idemo 18.februara u Metković gdje ćemo odigrati takođe dvije utakmice.Tačno ne znamo protivnike.Uz generalku to će biti dovoljno za nastavak lige.“kazao je trener Damjanović.

Čelikova ekspedicija 18.februara seli u Mektović gdje će u trajanju od sedam dana odraditi drugi dio priprema. (M.P.)