Radionica “Decoupage” u organizaciji Galerije “Preporod” Zenica

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru projekta „Hobi kao posao“ realizovat će treću radionicu za djevojke završnog razreda JU Mješovita srednja škola Zenica.

Radionica „Decoupage” realizovat će se u prostorijama škole, u subotu 2.12. sa početkom od 11 sati  gdje će učenice imati priliku da nauče o tehnici ukrašavanja drvenih predmeta salvetama i rižinim papirom, pripremanja predmeta za rad, sušenje, fiksiranje i ukrašavanje istih.

Pored drvenih predmeta učenice će tehniku ukrašavanja decoupage-a primijeniti i na glinenim posudama, koje su izrađene na prvoj radionici grnčarstva.

Po završetku radionice radovi će biti pripremljeni za izložbu, sa ostalim radovima sa sve četiri radionice, koliko je i predviđeno projektom.

Projekat „Hobi kao posao“ podržan je od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, s ciljem da učenice nauče osnove rada određenim tehnikama, koje u budućnosti mogu nadograditi dodatnim istraživanjima ali i hobi pretvoriti u posao, kao osnov finansijskih izvora i socio-ekonomskog osnaživanja žena.