Udruženje poslodavaca Zenica: Radi samostalno nastupaj zajedno

Udruženje poslodavaca Zenica je otpočelo sa realizacijom projekta „Radi samostalno, nastupaj zajedno“ sufinansiranog od strane Grada Zenica.

U cilju promovisanja aktivnosti koje poduzima Udruženje poslodavaca grada Zenica, te stimulisanja privrednih subjekata sa teritorije Grada Zenica da se učlane u Udruženje poslodavaca Zenica, počelo se sa pripremama za izradu promotivnog videa i brošure. Promotivni video, kao i brošure bit će predstavljeni i promovisani na sastancima, okruglim stolovima, konferencijama i sajmovima, a brošura će biti dostupna u on-line i štampanoj verziji.

Cilj projekta je prije svega promocija onog što radi Udruženje poslodavaca Zenica. Naime, mi postojimo od 2012. godine uradili smo mnogo toga za privrednike, za grad Zenicu, članovi smo privrednog savjeta, zagovarali smo mnogobrojne politike koje su utjecale na dobrobit kako privrednika tako i cijele lokalne zajednice i u tom smislu smo osmislili projekat kjim ćelimo promovisati rad našeg udruženja“, rekla je Adela Mehinagić iz Udruženja poslodavaca grada Zenice.

Promovisanjem udruživanja i poduzetništa kroz vizuelne alate dobrinosi se pozitivom imidžu kako za poslodavaca tako i za one koji žele započeti samostalni biznis. Takva promocija doprinosi pozitivnom stavu poduzetnika i spremnosti mladih da se aktivnije uključe u pokretanje vlastitog biznisa. (T. B.)