Obilježena 15-ta godišnjica Hotela Dubrovnik

Prigodnom svečanošću večeras je obilježena 15-ta godišnjica Hotela Dubrovnik. 19. novembra 2008. godine otvoren je hotel Dubrovnik u Zenici u srcu Bosne i Hercegovine. Hotel je rezultat zajedničkog poslovnog poduhvata Ferida- Feđe i Valentine Dervišević koji su se nakon vrhunskog restorana okušali u hotelijerskoj branši.

Svoj ponosni naziv hotel je dobio zbog Feđine želje za povezivanjem drevnih gradova Vranduka i Dubrovnika odnosno Bosne i Dalmacije, odakle potiču Valentinini korjeni. To je bio odličan spoj, spoj koji traje i danas, mada nas je Feđa, iznenada i prerano napustio. Pamtit ćemo njegov jedinstven osmijeh i vedri duh i njegovu spremnost da pomogne svakom u nevolji. Također, pamtit ćemo i njegovu energiju i želju za stalnim učenjem i napredovanjem. Ta energija je još uvijek prisutna i osjeti se u svakom kutku ovog hotela.

Hotel Dubrovnik je poslovni hotel sa četiri zvjezdice, sagrađen u krilu starog hotela Metalurg, koji je godinama predstavljao dragulj hotelsko-ugostiteljske ponude grada Zenice ali i regije. Novi hotel je predstavljao veliki izazov za preduzeće Dubrovnik, koje je već bilo napravilo veliki uspjeh sa restoranom Dubrovnik. Ipak, gastro iskustva te angažman eksternih saradnika donijeli su uspjeh i u segmentu hotelijerstva. Ubrzo nakon otvaranja, hotel Dubrovnik se nametnuo kao broj jedan u gradu i regiji. Uporedo uz hotel, dodatno je proširena ugostiteljska ponuda kroz restorane Trubadur, Expres, Palas, te vinoteku Brique (barik), pivnicu Libertas, te slastičarnu Mimoza. Hotel je stvorio prepoznatljiv imidž visokog kvaliteta smještaja, vrhunske gastro ponude te ugodnog boravka.

U svoje lično ime i u ime porodice Dervišević želim da vam poželim dobrodošlicu na našu 15-tu godišnjicu. Želimo da se svi večeras osjećate kao kod svoje kuće. U ime Uprave hotela moram večeras izraziti osjećaj ponosa na sve nas. Ne zbog velikih i lijepih projekata koje smo zajedno iznijeli, nego bih se sjetila onih teških problema koje smo zajedno prebrodili kao tim, kao porodica, jer ovo večeras je upravo dokaz da to i jesmo. Još jednom želim vam lijepu i ugodni večer u našem hotelu“, kazala je u ime porodice, Rahela Dervišević.

Rahela Dervišević

Iza nas je period rada, edukacije personala, osoblja i puno zadovoljnih gostiju. Nije bilo lako, bilo je izazovno, posebno period korone kada nismo uopće radili. Međutim, uspjeli smo poslije korone da se oporavimo, sačuvali smo osoblje, nikoga nismo otpustili u periodu kada su svi objekti bili zatvoreni tako da smo time ponosni, sačuvali smo kostur ekipe tako da imamo više od 30 uposlenika sa pet i više godina staža u našim objektima, imamo više od 20 uposlenika sa više od 20 godina staža, a neki imaju i malo više“, kaže Ejub Dervišević, voditelj odjela hrane i pića.

Ejub Dervišević

U hotelu su odsjele mnoge poznate ličnosti iz svih sfera života: Mišel Platini, Vesna Zmijanac, Ivica Osim, Edin Džeko. Svi su imali samo riječi hvale. Ipak, dobar hotel ne čine samo udobne sobe, slike na zidu, pristup internetu. Više od bilo čega čine ga ljudi koji brinu o gostima. Uloženo je mnogo truda i novca, angažirani su vrhunski šefovi poput, šefa Klepo Josipa, koji je donio mirise i okuse Dalmacije u Zenicu, francuskog šefa Rudolfa, prvog šefa restorana Trubadur, koji je sa sobom donio iskustva evropskih šefova. Tu je i šef Matia Balent, jedan od najpoznatijih regionalnih šefova čiji uticaj se možete pronaći i u sadašnjim gastro kartama restorana u okrilju firme Dubrovnik.

Svoje znanje su prenijeli na uposlenike, sve te vrijedne žene i muškarce koji su upravo taj krunski dragulja ili šlag na torti ponude hotela Dubrovnik.

Ovom prilikom uprava preduzeća je uručila prigodna priznanja uposlenicima koji su svojim dugogodišnjim radom i zalaganjem doprinijeli da hotel Dubrovnik bude na mjestu na kome jeste. Na vrhu. (N. Glibo)