Otvoreno dječije igralište

Jučer je u mjesnoj zajednici Mošćanica svečano otvoreno novo dječije igralište “Bosansko Turski park prijateljstva“.

Glavni inicijator za izgradnju ovog igrališta bio je Orhan Čakmak, koji je imao želju da staro, dotrajalo i uništeno igralište zamijeni sa novim i da obezbijedi dijeci sigurno mjesto za igru.

Na ovu inicijativu došli smo sa velikim prijateljem iz Turske Orhanom Čakmakom. On je ovdje došao da upozna našu djecu jer smo kao kulturno-umjetničko društvo sastavili tursku igru, sa njim smo ove godine išli u Tursku gdje nam je sve bilo obezbjeđeno od njega. Kada je dolazio ovdje rekao je da želi napraviti ovo igralište za djecu. Dok smo radili, djeca su bila sa nama i učestvovala u izgradnji što najbolje govori koliko im ovo znači“, kaže Harun Porča, potpredsjednik KUD-a Mošćanica.

S obzirom da je Orhan Čakmak bio spiječen doći u Zenicu u njegovo ime igralište je otvorila njegova pomoćnica Elvisa Kovačević.

 „Prilikom prve posjete gospodina Orhana Čakmaka ovom mjestu, djeca su ostavila pozitivan dojam pa je odlučio da napravi ovaj dječiji park i ostavi svoj djeci u emanet. Ovo će djeci puno značiti jer ipak nisu blizu grada i ovo im je jedina razonoda i nadama se da će ovo da koriste“, kazala je Elvisa Kovačević, pomoćnica Orhana Čakmaka

Ovo nije jedini projekat Orhana Čakmaka u našoj zemlji, u proteklih 15-ak godina ovaj prijatelj naše države realizovao je mnogobrojne projekte na dobrobit svih nas./N.G/