Upitan odlazak ekipe Čelika u Trebinje!

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelika Zenica, novog pemijerligaša, danas se oglasio u pogledu počeka prenstvene sezone.

U saopštenju Kluba se kaže  da je vrlo upitno da li će ekipa RK Čelika narednog vikenda odputovati na prvenstvenu utakmcu u Trebinje, gdje se u prvom kolu treba sastati sa odličnom ekipom RK Leotara.

“Ispucali smo sve vlasite resurse Kluba i članova Upravnog odbora koji su do sada izdašno finanijski pomagali funkcionisanje Kluba, a od silnih obećanja nadležnih organa da će Klub pomoći u nastupu  takmičenja u Premijer ligi BiH,  koje su igrači izvojevali žestokom borbom na terenu, i pored čvrstih obećanja nismo dobili ni jedne marke. Upravni odbor je ,,na stolu’’ imao opciju odustajanja od takmičenja u Premijer ligi, ali nakon ozbiljnih razgbvora I uvjerava-nja od nadležnih da će nas podržati, od te ideje se odustalo. Sada, ako se u narednih nekoliko dana  stanje ne promijeni, ekipa ne može putovati  na prvenstvenu utakmicu u Trebinje – pojašnjava se u saopštenju Kluba sa tradicijom od 73 godine postojanja.

Sa sjednice Upravog odbora Kluba je upućen i apel i molba svim prijate-ljima Kluba i sporta uopšte, svim dobrim ljudima, firmama i pojedicama, ako mogu i žele da pomognu klubu  ovom teškom  tenutku, u vidu pomoći, donacije, reklamiranja tokom prvenstvene sezone u Gradskoj arena Zenica, u  TV prenosima premijerligaških utakmica I na druge načine. Pomoć se može uplatiti na račun  Kluba 102 010 0000 0172 84, ili kroz podršku u pevozu, ishrani i slično. Klub će svaki primitak pravdati za onu namjenu za koju darivadac izraziželju da pomogne.

“Na kraju, Uprvani odbor RK Čelika poziva sve zainteresovane koji žele da se uključe u rad organa kluba da to učine prijavom na našoj fejzbuk stanici ili na adresu Kluba u Gradskoj arena Zenica” – kaže se u saopštenju RK Čelika Zenica.