Studentski centar objavio konkurs za prijem 220 studenata

Studentski centar Univerziteta u Zenici najavio je na svojoj službenoj web-stranici da će konkurs za prijem studenata na smještaj i ishranu u akademskoj 2023/2024. godini biti objavljen 28. augusta.

Centar ima 54 trokrevetne te 33 dvokrevetne sobe, odnosno ukupan kapacitet od 228 kreveta, ali se ovim konkursom vrši prijem 220 studenata, državljana BiH i stranih državljana, u statusu redovnih studenata. Od ukupnog kapaciteta 35 posto kreveta rezervisano je za brucoše.

“Pravo na smještaj i ishranu imaju studenti čije je mjesto prebivališta, odnosno boravišta, udaljeno od Zenice najmanje 20 kilometara. Konkurs će biti otvoren 30 dana, od dana objave. Brucoši su obavezni dostaviti potvrdu o upisu na fakultet prilikom zaduživanja u Studentskom centru. Studenti starijih godina studija, koji će biti privremeno primljeni, obavezni su konkurisati, a potvrdu o upisu na fakultet u akademskoj 2023/2024. godini dužni su dostaviti najkasnije do 1. novembra 2023. godine ili u protivnom gube pravo na smještaj”, ističe direktorica centra Nidžara Halilović. (A.S.)