Donacija “Kreativaca”: Invalidska kolica i ortopedska pomagala za članove pet zeničkih udruženja

Zeničko Udruženje „Kreativci“, zahvaljujući saradnji sa svojim partnerima iz Slovenije, izvršilo je danas primopredaju ukupno 12 polovnih invalidskih kolica i dva praktična ortopedska pomagala.

Kolica i pomagala uručena su predstavnicima pet zeničkih asocijacija, čijim članovima su ona potrebna i to: Udruženju ratnih vojnih invalida, Organizaciji ratnih vojnih invalida, Klubu paraolimpijskih sportova „Baton“ , Udruženju „Dlan“ , te Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize.

“Svaka pomoć i podrška dobrodošla je našim članovima, posebno pomagala prilagođena njihovom stanju i uzrastu, a ova donacija, koju smo dobili upravo je prilagođena djeci sa cerebralnom paralizom, te će im olakšati njihovu svakodnevnicu, zbog čega smo zahvalni i Udruženju „Kreativci“ i donatorima iz Slovenije”, ističe Selvedin Dedić, predjsednik Udruženja roditelja, osoba sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima „Dlan“.

“Donatori i saradnici u ovom poslu su nam Centar za obuku, rad i njegu Radovljica i Savez udruženja za cerebralnu paralizu Slovenije „Sonček“ iz Maribora, a ovu saradnju razvijamo još od 2016. godine i nastavićemo je i dalje, jer već imamo dogovorenu donaciju od 20-tak invalidskih kolica i pomagala krajem avgusta, koju ćemo takođe realizovati ovdje u Zenici, a do kraja godine planiramo da dovezemo još najmanje 30 invalidskih kolica”, navodi Senad Muslić, predsjednik Skupštine Udruženja „Kreativci“. (V.J.)