FOTO: Svečano otvoreno novo izletište u naselju Pojske

Nadomak sela Pojske, desetak kilometara od gradskog središta Zenice, izgrađeno je izletište, idejno i građevinski kreirano angažovanjem lokalnih enzuzijasta i zaljubljenika u prirodu.

Danas je ovaj prirodni dragulj posjetio zenički gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima dajući iznova podršku ovom i sličnim projektima.

Idejni začetnik je prof. Mirzet Skopljak, mještanin naselja Poratje, koji podsjeća da je prije ovog projekta u blizini izgrađena i hajr česma u čast svih žrtava Srebreničkog genocida.

“Nakon toga smo uvidjeli da na ovom lokalitetu, u potpuno prirodnom ambijentu,bez negativnih uticaja zagađenja, postoji kapacitet kojeg možemo iskoristiti na najbolji način za uređenje izletišta Pojske”, kazao je Skopljak, dodajući da je ovo prilika da se mještani okolnih naselja ali i drugih dijelova Grada Zenica odmore u netaknutoj prirodi, na čistom zraku i osvježe u hladnoj planinskoj vodi.

Čestitam gradskom vijećniku Mirzetu Skopljaku koji je sve ovo osmislio, zajedno sa penzionerom Jakubom Smajlovićem, ali i svim mještanima koji su učestvovali u realizaciji projekta“, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Ovo pokazuje da i korisne inicijative građana mogu uljepšati naš svakodnevni život, dodao je gradonačelnik Kasumović. (Š.B.)