U Zenici potpisan Sporazum o saradnji RK Čelika i RK Celja (Slovenija)

U Zenici je u službenoj posjeti kao gost Rukometnog kluba Čelik, novog člana Premijer lige BiH, boravio generalni direktor RK Celja iz Slovenije, Miroslav Benicky.

Pored potpisa protokola o detaljima  prvog gostovanja Slovenaca u Zenici, 12. i 13. avgusta ove godine,  direktor Benicky i predsjednik RK Čelika Škrbić su  potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji  dva rukometna kluba.

,,Sporazum o dugoročnoj saradnji dva kluba otvara mogućnosti na planu trenerske i organizacijske saradnje. RK Celje je ovogodišnji dvostruki prvak Slovenije (osvojio i ove godine duplu krunu –  i Kup i prvenstvo države), a od prije 20 godina je evropski šampion u rukometu. RK Celje ponovo igra evropsku Ligu prvaka I mi smo pozvali podmladak RK Čelika da gostuje u Celju i prisustvuje uživo jednoj utakmici Lige prvaka. RK Celje će rado ugostiti trenere podmlatka RK Čelika, da im prenesemo naša iskustva u organizaciji  I radu sa mladima. Takođe, radujemo se dolasku RK Celja u Zenicu. Želimo  da sa RK Čelikom ostvarimo dugoročnu sportsku, prijateljsku i poslovnu saradnju. Zato smo i potpisali Sporazum o dugoročnoj saradnji dva kluba ’’ – izjavio  je Mirolav Benicky, direktor RK Celja.

Na sastanku u Zenici  je istaknuto da za gostovanje u Zenici, jednog od najboljih evropskih rukometnih klubova , vlada veliko interesovanje među ljubiteljima rukometa i sporta. Ne samo u Zenici, nego I u ostalim gradovima: Visoko, Kakanj, Sarajevo, Bugojno, Maglaj , Zavidovići i  druga mjesta, pa se očekuje  rekordna posjeta, a  posebno susretu RK Čelik – RK Celje u Gradskoj areni Zenica. Takođe, 12. i 13. avgusta će biti održan tradicionalni, 10. poredu međunarodni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, posvećen  legendi zeničkog, BH i italijanskog rukometa, gdje još učestvuju RK Krivaja Zavidovići I Konjuh Živinice, a očekuje se potvrda učešća RK Vogošća I RK Crvena Zvezda iz Beograda.

,,Gostovanjem renomirane evropske ekipe RK Celje i organizacijom 10. Međunarodnog rukometnog turnira ZAIM KOBILICA, RK Čelik će pro-slaviti svoj povratak u Premijer ligu BiH i 73 godine postojanja našeg kluba.  Biće to zasigurno veliki praznik rukometa u našem gradu ’’ – kaže na kraju Pane Škrbić.

Direktor RK Celja Miroslav Benicky dao je izjavu I u vezi Žreba za sljedeće takmičenje Lige prvaka u rukometu:

Drago mi je da smo predsjednik Čelika Pane Škrbić I ja gledali ,,živi’’ prenos izvlačenja za takmičenje Lige prvaka. Vrlo sam zadovoljan grupom B Lige evropskih prvaka u kojoj igra i RK Celje, a gdje ćemo u toj grupi ugostiti mađarski Veszprem HC, jer  nam na taj susret dođe minimalno 600 ljubitelja rukometa iz Mađarske. Zatim dolazi nam uvijek aktuelna RK Barcelona, te ovogodišnji evropski šampion,  njemačka ekipa Madenburga, francuski Montpellier i druge ekipe iz vrha evropskog rukometa, što će nam obezbijediti punu dvoranu u Celju u tim  susretima – istriče generalni direktor RK Celja Miroslav Benicky.