Nogometaši Čelika prozivkom na Bilinom polju počeli pripreme za drugi dio sezone

Današnjom prozivkom koju je obavio šef stručnog štaba  Čelika , Dario Damjanović, zenički prvoligaš je zvanično počeo pripreme za drugi dio sezone.

Čelik je prvi dio završio na 8. mjestu i s 21 bodom.U nastavak lige zenički ligaš ulazi sa ambicijama da se primaknu vrhu tabele i da više prilike daju mlađim igračima.

Svi oni igrači na koje se računa, ostali su s nama. Očekujemo i još, možda, dva dolaska, ako se nešto nepredviđeno ne desi”izjavio je na današnjoj press konferenciji Emir Ćerim , generalni direktor NK Čelik.

Nakon prozivke prvi trening crno crveni su obavili u Trening centru NFS BiH u Zenici gdje će ujedno odraditi prvi dio priprema u trajanju od tri sedmice.Nakon toga slijedi odlazak na jednu od morskih destinacija u trajanju od sedam dana.

Očekujemo dva do tri pojačanja.Nadam se da ćemo naše planove oko dovođenja ciljanih pozicija postići  da ćemo osvježiti svlačionicu i da će to dati rezultate.Jako je teško u zimskom prelaznom roku dovesti bilo koga ko je slobodan.Pokušaćemo da dovedemo nekoga na stoperskom paru i krilnog napadača.”izjavio je šef stručnog štaba Dario Damjanović.

U konkurenciji za tim zajedno sa juniorima biće između 22 i 24 igrača.. Prvu kontrolnu utakmicu  će igrati protiv Viteza, koja je na programu 10. februara.Za17. februar planiran je susret  protiv Radnika iz Bijeljine.Ostali protivnici biće naknadno dogovoreni .Generalna proba pred nastavak lige biće protiv Budućnosti iz Banovića.

Direktor kluba Emir Ćerim  danas je  izrazio željenje što,  nemaju deblokiran račun te se ne mogu prijaviti za sredstva od Zeničko-dobojskog kantona te Vlade Federacije BiH. (M.P.)