Zmajevi na putu do pobjede

FOTO: Zenicainfo.ba

Nogometna reprezentacija BiH večeras od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici igra utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Lihtenštajna. Večerašnja utakmica bit će i povratnički debi selektora Mehe Kodre na klupu Zmajeva nakon 2008. godine.

U duel Zmajevi ulaze sa  tri vezana poraza. Naredne dvije utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda su prilika da se uhvati bodovni priključak u grupi J. Selektor Meho Kodro za septembarski ciklus ne može računati na dvojicu povrijeđenih igrača: Miroslava Stevanovića i Adriana Leona Barišića, dok je Anel Ahmedhodžić suspendovan, jer se nije pojavio na pripremama selekcije. Naknado je pozvan Eldar Ćivić.

Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima. Neće biti lagano to probiti, ali ambijent u našoj ekipi je dobar, igrači prihvataju što smo pričali i što smo radili. Baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača i sa jednom organizacijom mislim da to možemo podići na jedan viši nivo. Očekujem ofanzivnu i dobru igru. Mi ne treba da bježimo od uloge favorita. Jesmo i prihvatamo to“, rekao je selektor Zmajeva.

Kapiten Edin Džeko na pres konferenciji naglasio je da mu je drago što je Meho Kodro preuzeo bh. tim.

Otežali smo sami sebi put ka Evropskom prvenstvu ali ima još šest utakmica do kraja. Počinjemo sa utakmicom protiv Lihtenštajna i sigurno da jedna pobjeda nam može dati malo više samopouzdanja, nakon ta tri poraza. Treba gledati utakmicu po utakmicu. Sigurno da će i ta druga utakmica na Islandu biti možda i ključna za dalji razvoj kvalifikacija”, naglasio je kapiten Zmajeva.

Utakmica BiH-Lihtenštajn igra se večeras na stadionu Bilino polje od 20 sati i 45 minuta. (M. P.)