Održana komemoracija povodom smrti doktora Ferida Alića

FOTO: Zenicainfo.ba

Danas je u Velikoj sali grada Zenice održana komemoracija povodom smrti primarijusa doktora Ferida Alića.

U prisustvu članova porodice, predstavnika federalnih, kantonalnih, gradskih vlasti te brojnih poznanika, prijatelja, poštovalaca lika i djela primarijusa doktora Ferida Alića biranim riječima su govorili o njegovim profesionalnim, državničkim i ljudskim vrlinama njegovi najbliži prijatelji, kolege i saradnici.

Ja mu želim da mu Allah dž.š. podari lijepi Džennet, njegovoj porodici sabura. Moraju biti ponosni na njega, moraju jer je on to zaslužio“, rekao je na današnjem komemorativnom skupu Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Svakom od nas se pruži prilika da birajući način  na koji će živjeti na ovom svijetu ovaj svijet učini boljim. Danas se opraštamo od našeg primarijusa doktora Ferida Alića koji je uistinu nastojao da ovaj svijet učini boljim“, rekao je Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Radnici Doma zdravlja koji su radili sa doktorom Feridom Alićem uvijek će se sjećati ovog posebnog čovjeka spremnog da mijenja ovaj naš svijet na bolje koliko god je to teško i često neprovodivo. Hvala vam doktore Feride Aliću na svemu što ste uradili na izgradnji boljeg i ljepšeg života u gradu Zenici“, rekla je Mersija Kasumović, direktorica JU Doma zdravlja Zenica.

Ferid Alić, doktor stomatologije, jedan je od osnivača SDA u Zenici. Zajedno sa nekolicinom ideoloških istomišljenika svojim patriotizmom, hrabrošću i  slobodarskim duhom borio se za otvoreno društvo i demokratske promjene  90-ih godina prošlog stoljeća. Kao kandidat SDA Zenica obnašao je dužnost ministra za rad i socijalnu politiku FBiH, te  načelnika Općine Zenica od 1997. do 2000. Prim. dr. Ferid Alić 12 godina je bio direktor  JU “ Dom zdravlja “ Zenica, te osam godina pomoćnik direktora za medicinske poslove u JU “Dom zdravlja” Zenica. Dženaza namaz doktoru Aliću klanjant će se danas na mezarju u Tetovu. (T. B.)