FOTO: Delegacija Radio-televizije Zenica u posjeti ambasadoru Islamske republike Iran u BiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Delegacija Radio-televizije Zenica predvođena direktorom Nandinom Škrbićem boravila je u posjeti ambasadoru Islamske republike Iran u Bosni i Hercegovini Reza Geličhanu.

Tokom ugodnog razgovora direktor Škrbić je upoznao ambasadora Geličhana sa trenutnom situacijom kako u našoj firmi tako i u gradu Zenica.

Direktor Škrbić je predložio da ambasador Geličhan u mjesecu martu bude domaćin tokom radne posjete Zenici, što je prvi čovjek Ambasade Islamske republike Iran velikodušno prihvatio.

Na prijedlog ambasadora Islamske republike Iran, delegacija Radio-televizije Zenica posjetila je između ostalog i predstavništvo IRIB TV i SAHAR TV za BiH. Predstavnici našeg preduzeća razgovarali su sa direktorom predstavništva gospodinom Behrooz Nasseri kojom prilikom su se upoznali sa radom i funkcionisanjem IRIB TV i SAHAR TV. Također, razgovarano je i o mogućnostima podrške radu Radio-televizije Zenica kroz pomoć u najavljenoj dogradnji RTV doma, ali i nabavci i modernizaciji opreme, te programskih sadržaja.

Uspostavljanje ove saradnje trebalo bi vrlo brzo rezultirati konkretnim projektima čija će realizacija poboljšati sveukupno stanje u našem preduzeću. (N. Glibo)