SPU Zenica: Nismo nikakva frakcija

Članovi užeg rukovodstva Gradske organizacije Stranke penzionera Zenica na današnjoj su pres konferenciji odlučno odbacili sve navode i optužbe izrečene 28. juna kada se široj javnosti u Zenici obratio predsjednik ove stranke Dževahid Sokić.

-Nismo nikakva frakcija a rukovodstvo SPU će na sudu morati dokazivati navode iz krivične prijave koju smo podnijeli tužilaštvu u Sarajevu,izjavio je Mehmed Rahmanović,predsjednik Gradske organizacije SPU Zenica.

Pri tom je istakao, da su na vrijeme podnijeli prigovor na odluku o raspuštanju organa SPU Zenica,donijetu krajem januara od strane predsjednika Sokića.

Podnijeli smo prigovor Nadzornom odboru i dobili odgovor izvan predviđenog roka što je znači da je odluka o raspuštanju ništavna,cijeni Rahmanović.

-U najvećim organizacijama SPU,među koje spada Tuzla i Zenica uvedeno je povjereništvo,kao i u većini gradskih organizacija u ZDK,što je pokazatelj unutarnjih odnosa i vođenja stranke iz centrale u Sarajevu,ukazuju u zeničkoj SPU.

-Nije realno da SPU izađe na predstojeće lokalne izbore u oktobru jer nas vrh stranke ni o čemu ne obavještava,naglasio je Mirnes Husejnagić,član rukovodstva SPU Zenica.

-Na sceni je samovolja predsjednika Sokića i sekretara Alihodžića,jer isključiti organe u Tuzli, Zenici, Tešnju,Kaknju,Zavidovićima,pa nije valjda da svi ne valjaju a da oni jedino valjaju,kazao je Husejnagić. (Š.B.)