Održana komemoracija povodom smrti prof. dr. Ishaka Mešića

FOTO: Zenicainfo.ba

U 61. godini života jučer je preminuo profesor doktor Ishak Mešić iz Tešnja, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zenici, a na komemorativnom skupu danas su se, u prisustvu članova porodice i studenata, od njega oprostili njegove kolege i prijatelji.

Radio je na zeničkom Ekonomskom fakultetu od njegovog osnivanja, 2005. godine, kada je bio prodekan za nastavu, a kasnije i šef Katedre za Marketing, a bio je angažovan i na fakultetima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, dok ga je akademska zajednica prepoznavala kao autora niza objavljenih naučnih i stručnih radova, te knjiga.

“Profesor doktor Ishak Mešić ostavio je neizbrisiv trag u razvoju Ekonomskog fakulteta u Zenici, jer je bio čovjek koji je svojom plemenitošću, mudrošću i smirenošću gradio izuzetne profesionalne i kolegijalne odnose, prenoseći nesebično svoje znanje na studente ne samo u Zenici, nego širom BiH, zbog čega smo svi na velikom gubitku”, naglasio je danas profesor doktor Alaudin Brkić, dekan zeničkog Ekonomskog fakulteta. (V. J.)