Nastavak teniskih takmičenja u BiH, narednog vikenda Državno prvenstvo u Zenici

Zbog proglašenja pandemije korona virusa u martu mjesecu 2020. godine  u svijetu sva teniska takmičenja su bila suspendovana do daljneg.

Prateći epidemiološku situaciju u BiH i svijetu, te poštivajući preporuke i naredbe nadležnih institucija i turniri iz kalendara TSBiH se nisu mogli održavati od aprila do augusta 2020.godine. Upravni odbor Teniskog saveza BiH je nakon Odluke Stručnog odbora donio Odluku o nastavku teniskih takmičenja iz kalendara za 2020. godinu. Prvo će se održati Državna prvenstva u juniorskim kategorijama 12,14,16. i 18 godina. Teniska takmičenja će se odigrati uz posebne protokole i pravila i bez prisustva publike. Već narednog vikenda od 15. do 17. avgusta u organizaciji Tenis kluba Čelik na Kamberovića polju se igra Državno prvenstvo za juniorke do 18 godina.

„Državna prvenstva su podijeljena u četiri grada u BiH, četiri teniska centra koji imaju minimalno 8 terena. To su Tuzla, Banja Luka, Doboj i Zenica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Tri mjeseca bez pravog treninga, bez nekog ispita, meča i biće sigurno teško. Vjerovatno će biti nekih iznenađenja. Moram reći da je predstavnica Čelika Tajra Jugić, a tu su još tri igračice iz Zenice, Čabro, Ibrahimagić i Dodik“, izjavila je za Zenicainfo.ba Azra Baručija –Koluh, generalni sekretar TK Čelik.

Prema pristiglim prijavama učestvovaće 11 najboljih bh. teniserki. Na listi su Suana Tucaković, Maja Dodik, Emina Čabro, Sarah Ibrahimagić, Tajra Jugić i druge. Sedam dana poslije od 22. do 24. avgusta Čelik će biti domaćin i Državnog prvenstva za juniorke do 16 godina. (M.P.)