Bogat program trećeg festivalskog dana u BNP-u

Treći dan 19. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2020. ispunjen je bogatim sadržajem u okviru Glavnog i Pratećeg programa festivala.

Nakon 18. godina festivala gdje je pozorište bilo ispunjeno publikom novo online izdanje festivala je velika promjena za sve uposlenike Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Tokom ove sedmice, svakog dana do subote, od 11 sati, u okviru Festivalskog kutka za sve posjetioce bit će upriličeno druženje sa glumcima, glumicama kao i menadžmentom zeničkog pozorišta.

„Treći festivalski dan počeli smo u 10.30 sati kada je emitovana izložba pozorišnih fotografija autora Draženka Jurišića, dok je u 11 sati bila upriličena promocija monografije „Čehov u Sarajevu“ autorice Adijate Ibrišimović-Šabić. U terminu od 17 sati bit će upriličen program „Forum mladih bh. pisaca“, kazala je portparolka BNP-a Merima Handanović.

U okviru Glavnog festivalskog programa od 19.30 sati bit će emitovano scensko čitanje dramskog teksta mlade bh. autorice Lejle Kalamujić.

„Večeras ćemo uživati u scenskom čitanju teksta „Ugasimo svjetlo“ u čijem scenskom čitanju učestvuju glumice iz ansambla BNP-a Sabina Kulenović i  Faketa Salihbegović – Avdagić, a redateljica scenskog čitanja je naša kućna redateljica Lajla Kaikčija“ istakla je Handanović.

Sve sadržaje 19. festivala bh. drame možete pratiti na youtube kanalu i zvaničnoj stranici pozorišta, kao i putem programa  Radio – televizije Zenica.