Kovačević zbog stravične nesreće osuđen na četiri godine zatvora

Općinski sud u Visokom osudio je danas Amira Kovačevića iz Zenice na četiri godine zatvora, zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u decembru prošle godine na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, u kojoj je, usljed zadobivenih povreda, u bolnici preminula mlada Ajna Strukan (28).

Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Samir Karahasanović, advokat porodice stradale Strukan.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je vozač Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, naišao GGM-om i pokupio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu.

Nesretna Zeničanka hitno je operirana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život koban izljev krvi u mozak.Nakon pet dana, nažalost, njeno srce prestalo je kucati i podlegla je povredama.

Karahasanović nam je kazao da je porodica je više nego ogorčena zbog ove presude.

“Prešao je ograničenje dozvoljene brzine, izazvao nesreću na pješačkom prijelazu, ranije imao saobraćajne prijestupe… Također, povrijedio je dvije osobe, a potom je život izgubila mlada osoba”, kaže Karahasanović.

Ističe da će tražiti od Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona da pišu žalbu Kantonalnom sudu u Zenici.

“Očekujemo pravičnu odluku Kantonalnog suda u Zenici. Porodica se skamenila kada je pročitana presuda. Ogorčeni su i ne mogu vjerovati. Očekivali su veću krivično-pravnu sankciju”, kaže Karahasanović.

Avaz.ba