FOTO: Svečano otvorena “Nova poliklinika Dr. Strika”

Na prigodnoj svečanosti danas je u Zenici otvorena zdravstvena ustanova Nova poliklinika Dr. Strika. Kako smo čuli tokom ceremonije otvaranja radi se jednom od najmodernijih objekata koji bi trebao biti prepoznatljiv ne samo u Zenici i kantonu, nego i državi, ali i van granica naše zemlje.

Doktor Alija Strika je kazao da se radi o o evropskom projektu koji će obogatiti ponudu u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Baveći se ovim poslom vidio sam i dobre i lošije strane javnog i postojećeg privatnog sektora i ovaj projekat u segmentima prevazilazi tehničke kapacitete javnih ustranova posebno kod liječenja pacijenata CT koronarografije i nekih drugih preteraga kao i sve ostale laboratorijske usluge od internih do svih specijalističko-konsultativnih službi”, rekao je doktor Alija Strika.

Investitor ove moderne zdravstvene ustanove je zenička firma Tola company. Direktor ovog preduzeća Darijan Mileusnić je kazao da su došli na ideju krajem marta prošle godine da naprave kvalitetnu zdravstvenu ustanovu.

Zahvaljujem se gospodinu Fuadu Zlotrgu, vlasniku firme Tola company koji je omogućio da dio mladih u ovom trenutku ne mora ići vani i da ovdje može zaraditi komad kruha. Osoblju na čelu sa doktorom Strikom želim uspješan rad da ih dobar glas prati kako u BiH tako i u regionu”, kazao je Mileusnić.

Na poziv prijatelja iz Sarajeva je na otvaranje došao i Miro Lazović.

Čast mi je što sam danas ovdje, na ovom događaju koji neće samo značiti za Zenicu nego i Bosnu I Hercegovinu. Nadam se da ovaj projekat neće ostati zatvoren samo u krugu ZE-DO kantona nego da će se širiti i na Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Lazović.

Zenica, ali i Bosna I Hercegovina je dobila jednu modernu zdravstvenu ustanovu koja će odgovoriti potrebama pacijenata jer su u njoj zaposleni kadrovi koji su prošli obuku za rad na najsavremenijim medicinskim uređajima. Nova poliklinika Doktor Strika dat će zasignurno novu dimenziju u liječenju pacijenata. Prema onome što smo čuli ovo je samo početak jer je u planu širenje i prostornih kapaciteta, ali samim tim i usluge za pacijente. (N. Glibo)