„Ježeva kućica“ prva predstava za djecu u 74. sezoni Zeničkog pozorišta

FOTO: bnp.ba

Predstava „Ježeva kućica“ prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Kulturno-sportskim centrom Zavidovići prva je izvedba za djecu u novoj, 74. sezoni. Predstava će biti izvedena u subotu, 16. septembra u 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Predstava „Ježeva kućica“ je premijerno izvedena u decembru 2019. godine i od tada je omiljena kod najmlađih, ali i onih starijih posjetitelja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. „Ježeva kućica“ nas podučava kolika je važnost doma i kolika je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je bio zadužen Abidin Čolaković. Scenografiju predstave potpisuje Mensur Begićević, a kostimografiju i kreaciju maski Ena Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

 

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica