ZENICA: Dani psihologije ZDK

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru nedavnog obilježenog Dana mentalnog zdravlja Društvo psihologa Federacije BiH, podružnica Zenica organizovala je ove sedmice prigodnu manifestaciju „Dani psihologije ZDK“.

Online predavanja su otvorena za sve, ali je broj ograničen na 100 učesnika poštujući aktuelne epidemiološke mjere, a neka od predavanja priređena su i uživo.

Do sada smo obradili niz tema iz oblasti kliničke psihologije,socijalne psihologije,psihologije u penalnim ustanovama,akademske psihologije i drugih oblasti“, ukazao je Sedin Habibović, predsjednik Društva psihologa-podružnice Zenica.

Sedin Habibović

Između ostalog, stručni predavači govorili su o temama „Društveno nasilje i pojedinac“, Prevencija sagorijevanja na poslu“,“Uloga i značaj rada psihologa u odgojno-obrazovnim ustanovama“ i druge.

Nažalost, sva istraživanja pokazuju da imamo jako puno depresije, kao i anksioznih paničnih poremećaja kao posljedica izloženosti strahu od virusa ili kod onih koji su prebolovali koronavirus“, istakao je Habibović.

Planirana su i predavanja o „Mentalnom zdravlju studenata u doba pandemije“, kao i „Konfliktni razvodi braka-sindrom otuđenja djece“. (Š. B.)