Kasumović: Pozdravljam dogovor kompanija, vjerujem da će grijna sezona biti stabilna

Povodom potpisivanja ugovora između kompanija JP “Grijanje” Zenica i “ArcelorMittala”, na svojoj oficijelnoj Facebook stranici oglasio se i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je pozdravio ovu odluku, te se zahvalio direktorima ovih kompanija i svima onima koji su zaslužni da sezona grijanja u Zenici počne na vrijeme.

U saopćenju se navodi:
Želim istaći da je sezona grijanja ove godine počela dva dana prije nego je to bio slučaj prošle godine, kada je sezona grijanja počela 17. oktobra. Vjerovatno će informacija o početku nove grijne sezone i to na vrijeme razočarati sve one koji su danima unazad dezavujisali javnost putem medija koje su prije neki dan, posredstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, kupili i dodijelili im oko 300.000 KM novca građana iz Budžeta Kantona. Zahvaljujem se generalnom direktoru kompanije “ArcelorMittal” Zenica Nikhil Mehti, Upravi i zaposlenicima JP “Grijanje” Zenica kao i svima koji su pomogli da sezona grijanja počne na vrijeme. Vjerujem da će predstojeća grijna sezona biti stabilna, a da će i grijanje sa novih kotlova početi čim prije nakon čega ćemo riješiti dugogodišnji problem grijanja grada.
Prema informacijama iz preduzeća “Grijanje”, veći je broj korisnika sistema grijanja u odnosu na prošlu grijnu sezonu što je najbolji pokazatelj da građani ne nasjedaju na medijske spinove i podvale. Inače, grijna sezona u Zenici traje od 15. oktobra do 15. aprila 2022.“, stoji u saopćenju.