U subotu rukometni crveno-crni derbi

Rukometaši Krivaje u prošlom 9. kolu Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, prekinuli su seriju od tri uzastopne pobjede i četiri utakmice bez poraza rukometaša Čelika. Zenički ligaš trenutno je osmi na tabeli sa 10 bodova i direktnim konkurentima za sredinu tabele zaostaje jedan, odnosno dva boda. Trenutno bolje na tabeli kotiraju Gradačac, Sloboda Solana, Žepče, ekipe koje su po kvalitetu izjednačene sa Čelikom.

Poraz u prošlom kolu već je zaboravljen i sve misli rukometaša Čelika okrenute su subotnjem meču sa Sloboda Solanom. Nekadašnjeg premijer-ligaša, Sloboda Solanu, naspustilo je nekoliko iskusnih igrača. Uz maksimalno zalaganje koje su pokazali u prošlim utakmicama i podršku sa tribina kapiten Čelika, Adnan Begagić, vjeruje u pobjedu svog tima.

Do kraja jesenjeg dijela ostale su još dvije utakmice, subotnja protiv Sloboda Solane i gostovanje u Lukavcu. Bodovi iz ovih susreta obezbjedili bi sredinu tabele što je u ovom trenutku realan domet ekipe trenera Seldina Rizvanovića.Prema najavama stručnog štaba zeničkog ligaša u narednoj utakmici zbog povrede izostaće jedino Muhamed Ajanović.

Utakmica 10. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever, Čelik-Sloboda Solana, igra se u subotu, 2. decembra u Areni Husejin Smajlović, od 19 sati. (M.P.)