Mesud Pezer sanirao povredu, trenutno je na pripremama na Vlašiću

Najbolji bh. bacač kugle i bosanskohercegovački rekorder Mesud Pezer zajedno sa svojim trenerom Mehmedom Skenderom juče je otputovao na visinske pripreme na Vlašić.

Narednih sedam dana će  pokušati vratiti formu za nastup na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Trener bh. rekordera Mehmed Skender zadovoljan je uslovima na Vlašiću. Povreda je sanirana i Pezer sve bolje baca kuglu.

Povreda je sanirana i evo iz treninga u trening oslobađamo se malo pomalo. Naravno postoji još strah od te povrede. Međutim današnji trening pokazuje da je povreda iza nas. Imamo idealne uslove za trening i ovde se Mesud preporodi. Nadam se da ćemo na prvenstvu Evrope osvjetlati obraz i opravdati sredstva koja su u nas uložena“, izjavio je za Zenicainfo.ba, trener Mehmed Skender.

Mesud Pezer kaže da je još rano prognozirati koliko može napraviti na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Povreda je iza mene i startali smo sa pripremama za Evropsko prvenstvo. Zadovoljan sam prvim dijelom priprema. Nadam se potpunom oporavku i da ću se vratiti maksimalno. Uslovi su ovdje vrhunski. Ljudi nas paze i tu su za nas na svakom koraku. Sada je još rano da pričam za Evropsko prvenstvo. Na pitanje o ambicijama ću moći odgovoriti par dana pred Evropsko“, izjavio je telefonski sa Vlašića, Mesud Pezer.

Mesud Pezer će zajedno sa trenerom još dva puta po sedam  dana boraviti na Vlašiću.  Nastup na Evropskom prvenstvu Pezera  očekuje 15. augusta, odnosno prvog dana. Ujutro će biti kvalifikacije, a isti dan, navečer,  finale. Najbolji ovogodišnji rezultat Pezer je postigao na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici kada je kuglu bacio na daljinu 21,06 m. (M. P.)