ZENICA: OŠ “Musa Ćazim Ćatić” obilježila Dan škole

FOTO: Zenicainfo.ba

Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici danas obilježava Dan škole, odnosno 77 godišnjicu postojanja.

Ovo je jedna od najstarijih škola na području Zenice koja slavi 77 godina postojanja.

Škola kroz svoj historijat tih 77 godina, nosila je razne nazive. Od 1945. do 1959. nosila je naziv „Druga narodna škola“, od 1959. do 1994. nosila je naziv „Ivan Goran Kovačić“, a od 1994. do danas nosi naziv „Musa Ćazim Ćatić“,  izjavio je u razgovoru za portal Zenicainfo.ba Esad Ćorović, direktor Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“.

Esad Ćorović

Kroz dugogodišnju historiju prošlo je mnogo uspješnih generacija. Ističu da su ponosi na uspjeh svojih učenika koji su to postigili svojim trudom, učenjem  i zalaganjem.  Za Dan škole, analiziraju se rezultati i uspjesi koji su postignuti u prethodnoj godini.

Postigli smo u prošloj godini poprilično dobre rezultate, iako je Covid i virus Covid-a 19 uticao  na aktivnosti, mi smo gledali da i u takvim uslovima radimo odgovorno i da smo posvećeni učenicima, kako u redovnoj nastavim, tako i u vannastavnim aktivnostima“, dodao je direktor OŠ „Musa Ćazim Ćatić“.

Danas su na prigodan način učenici zajedno sa njihovim nastavnicima obilježili Dan škole, a poručuju da će u budućnosti raditi na što boljem i kvalitetnijem obrazovanju njihovih učenika. (A. S.)