Narednih deset dana očekuje se stabilno i suho vrijeme

Tokom narednih deset dana u Bosni i Hercegovini nastavlja se period stabilnog i suhog vremena, a samo u planinskom dijelu centralne i istočne Bosne od 16. do 18. marta moguće su slabe snježne padavine, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od 23. do kraja prognoznog perioda 29. marta širom Bosne i Hercegovine očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama. Prognozirane vrijednosti maksimalnih i minimalnih temperatura zraka biće u granicama uobičajenih za kraj tekućeg mjeseca.

Do 23. marta, u Bosni minimalne temperature zraka očekuju se od minus četiri do jedan, u Hercegovini od šest do 11 stepeni Celzijusovih. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od pet do deset, u Hercegovini od 11 do 15 stepeni.

Posljednje sedmice marta, očekuje se blagi porast vrijednosti temperatura zraka, pa će u Bosni tokom jutra, prognozirane vrijednosti minimalnih temperature zraka biti od tri do osam, u Hercegovini od devet do 14, maksimalne u Bosni od 12 do 17, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni Celzijusovih.