Utakmica sezone: Svi na košarku, svi u Arenu, svi za Čelik!

Drugu finalnu utakmicu doigravanja za prvaka A1 lige protiv Proma  košarkaši Čelika igraju 9. maja u Areni „Husejin Smajlović“. Za zeničkog ligaša ova utakmica je meč sezone.

Pobjedom ostaju u finalnoj seriji, i treća odlučujuća utakmica igraće se u Donjem Vakufu. Poraz u prvom susretu rezultatom 88:71 nije obeshrabrio ekipu Čelika. Avdibegović, Gak, Podojak sanirali su povrede i spremno dočekuju duel za veliko finale. Promo u Zenicu stiže sa omjerom 3:0 u pobjedama, i velika je odgovornost pred ekipom trenera Armela Mujakovića.

„Dobro smo radili ovih dana. Pred nama su još dva treninga. Ako budemo maksimalno skoncentrisani, i od prve minute nametnemo svoju igru, siguran sam u pobjedu. Nećemo dozvoliti da gosti slave titulu u našoj dvorani“, izjavio je između ostalog trener Armel Mujaković.

„Mislim da rezultat iz prve utakmice nije pokazatelj realne snage i kvaliteta na terenu. Iskreno mislim da ih možemo pobjediti. Play off  igramo dosta bolje nego ligaški dio. Atmosfera je na nas dosta uticala. Snagu, kvalitet, želju, moramo pokazati u finalu“, najavio je košarkaš Kerim Dragolj.

„Siguran sam da ćemo pobjediti. Marljivo smo radili, a ova utakmica je biti ili ne biti za sve nas, i nećemo olako propustiti šansu“, siguran je mladi košarkaš Čelika, Vildan Hodžić.

„Ovo je jedinstvena prilika da pozovemo sve naše sugrađane u Zenici da dođu na utakmicu. Treba nam podrška sa tribina, i ovo je upravo prilika da napunimo što više Arenu. U Donjem Vakufu dvorana je bila dva sata prije početka utakmice ispunjena do zadnjeg mjesta. Ako volimo košarkašu onda momcima moramo pomoći, jer nema smisla igrati pred praznim tribinama ili za 200-300 gledalaca“, bio je kategoričan Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Druga utakmica iz finalne serije za prvaka A1 lige na programu je u Areni „Husejin Smajlović“, 9.maja od 20,30 sati. Ulaz je 2 KM, a za organizovan dolazak ulaz će biti slobodan.

Sa današnje press konferencije iz OKK Čelik poručili su:“Svi na košarku, svi u Arenu, svi za Čelik“. (Mirsad Pripoljac)