Veliki uspjeh: Objavljen 4.000-ti broj novina “Naša riječ “

Zeničke novine “Naša riječ”, sedmični list čiji je prvi broj štampan davne 1956. godine, danas je objavio 4.000-ti broj.

“Naša riječ” je kroz svoju skoro sedam decenija dugu tradiciju postojanja i rada bila hroničar vremena, ljudi, pojava i događaja u našem gradu i samim tim neotkidivi dio zeničke svakodnevnice. Naša riječ” je decenijama u domove svojih sugrađana donosila vijesti nekad dobre, nekad lošije… Ali uvijek je bila s njima i uz njih, dijeleći s njima dobro i pomažući im da lakše prebrode zlo. Nikada ih nije ostavila, nikada ih nije izdala. Mnogi ugledni novinari sa prostora eks Jugoslavije svoje prve novinarske korake načinili su upravo u Našoj riječi”.

Za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, kada je nedostajalo svega osim entuzijazma njenih novinara i drugih uposlenika, “Naša riječ” nije prestajala sa izlaženjem. Njeni novinari i foto-reporteri dane i noći su provodili na prvim linijama fronta, bilježeći radost ratnih pobjeda i tugu poraza, zapisujući priče o podvizima branilaca… Godine nakon rata bile su godine postepenog uspona “Naše riječi”. List, koji je dugi niz godina izlazio kao prioritetno zeničko glasilo, stasao je do sedmičnih novina čija “zona odgovornosti” se “prelila” preko granica zeničke Općine. Danas, “Naša riječ” donosi informacije sa područja cijelog Zeničko-dobojskog i većeg broja općina Srednjobosanskog kantona i broj njenih čitalaca se povećava iz dana u dan.

Izdavanje sedmičnog lista samo je jedna od djelatnosti kojim se uspješno bavi Novinsko-izdavačko privredno društvo “Naša riječ”. Veoma važan segment u ukupnom poslovanju ove firme svakako je izdavačka djelatnost. Tokom posljednjih nekoliko godina, u izdanju “Naše riječi” ugledalo je svjetlo dana više od 30 knjiga, a u ovoj kući svoja djela su objavljivali i objavljuju brojni poznati autori iz Bosne i Hercegovine, poput Kemala Mahmutefendića, Selima Arnauta, Bojana Bogdanovića, Abida Jarića… Vrijeme koje predstoji sigurno će biti vrijeme još intenzivnijeg uspona ove medijske kuće, a garancija za ovo je polustoljetna tradicija objektivnog, sveobuhvatnog izvještavanja.

Kolektiv RTV Zenica i portala Zenicainfo.ba kolegama i Upravi “Naše riječi” čestita izlazak 4000-tog broja!