Praznična atmosfera u “Studengradu” okuplja sve veći broj posjetilaca

Praznična atmosfera u Studengradu ne gubi na intenzitetu. Naprotiv. Hladne zimske noći nisu prepreka velikom broju Zeničana da trenutke opuštanja potraže na ovom, kvadraturom nevelikom, ali duhom i atmosferom velikom prostoru. Tako je bilo i sinoć.

Druženje uz tople i one manje tople napitke, ukusnu i kaloričnu hranu, uživanje u muzici, različite programe, žive scenske nastupe, obilježavaju svaki pojedinačni dan i noć u Studengradu. Prepoznatljiva figura i zaštitni znak ovog prostora od prvog dana je karizmatični voditelj Radio Zenice Almir Hadžajlić –Labud, koji svaku veče prkosi umoru,hladnoći i prehladi i animira posjetioce Studengrada. Muzičke zvijezde večeri bili su članovi zeničkog Cover Art banda. Poznati su na gradskoj klupskoj sceni onima koji preferiraju čvrsti rokenrol zvuk. “Na repertoaru uglavnom imamo standarde ex-yu scene i nemamo namjeru da se okušavamo u estradnim vodama sa našim repertoarom”, – kaže član benda Besir Maglić. Besir Maglić kaže kako je koncept Studengrada jedna od boljih stvari koje su se proteklih godina desile u našem gradu, svojevrsni zimski korzo kojeg imaju svi veći gradovi.

Ako živite u Zenici gotovo je nemoguće zaobići Studengrad. I nemojte to činiti. Dođite jer vas svakog dana očekuju zanimljivi sadržaji. Večeras je na bini Little big band iz Zenice. Dan kasnije program bajkera iz MC Kondor a vikend će biti rezervisan za reviju kućnih ljubimaca.(D.Travar)