Pripreme za proljetni dio sezone Čelik počinje 25. januara

Foto: NK Čelik/FB

Jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH ekipa Čelika okončala je na 8. mjestu sa 21 poenom. U finišu sezone promijenjen je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak umjesto kojeg je došao Dario Damjanović.

Sredina tabele možda nije po ukusu i željama navijača, ali je odraz stvarnog stanja u klubu.

Mi smo bili novi u ovoj ligi. Trebalo je vremena da naučimo neke stvari. Nekada je ljudski priznati ljudsku grešku. Mi smo pogriješili time što smo doveli veliki broj igrača, koji je kasnije možda rezultirao narušenom energijom u timu. Sa dvojicom igrača potpisani su sporazumni raskidi ugovora, dok je Selim Žuna otišao u Njemačku. U planu je odlazak još najmanje dvojice igrača. Što se tiče pojačanja planiramo dovesti dva pojačanja i to na poziciji stopera i u vezni red“, kazao je za Zenicainfo.ba Emir Čerim, generalni direktor NK Čelik.

Prema planu Uprave cilj u narednoj polusezoni je provjeriti mogućnosti domaćih nogometaša i mlađih igrača, koliko mogu nositi ovu ligu i koliko se mogu u njih uzdati. U narednom periodu Uprava očekuje da će izdvojiti i veći dio sredstava za igrače.

Pripreme za proljetni dio lige počinju 25. januara. Prvi dio priprema će se obaviti na terenima Trening centra u Zenici. Poznato je da Čelik ima problema sa terenima za trenažni proces u toku zimskog perioda. Pomoćni teren na Kamberovića polju je u veoma lošem stanju. Nakon toga putujemo na sedmodnevne ili desetodmevne pripreme u vjerovatno u Metković. U prve dvije sedmice ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice, a u Metkoviću ćemo odigrati tri kontrolne utakmice. Nakon toga povratak u Zenicu i odigravanje generalna pred start proljetnog dijela Prve lige Federacije BiH“, kazao je Emir Čerim.

NK Čelik je predao dvije inicijative prema Gradskom vijeću Grada Zenice. Prva inicijativa se odnosi na proglašenje Čelika kao klubom od posebnog interesa za Grad Zenicu. Druga inicijativa se odnosi na dodjelu zemljišta “Plandilo” NK Čeliku.

Ta inicijativa za proglešnje NK Čelik klubom od posebnog interesa će ići i na Ze-Do kanton. Takođe nakon niza održanih sastanaka sa gradonačelnikom i Gradskom upravom pokrenuli smo inicijativu dodjele zemljišta „Plandilo“ odnosno „Šljaka“, nogometnom klubu Čelik. Zemljište bi trebalo biti dodijeljeno na 30 godina, uz određene uslove. Projekat izgradnje Trening centra je podjeljen u četiri faze, od kojih su dvije obavezne“, izjavio je Emir Čerim.

Pripreme za proljetni dio sezone Čelik počinje 25. januara, dok liga starta 9. marta. (M. P.)