Telemach BiH organizovala speed intervjue sa potencijalnim zaposlenicima

FOTO: Zenicainfo.ba

Kompanija Telemach BiH organizovala je danas kratke intervjue sa potencijalnim budućim zaposlenicima ove kompanije.

Riječ je o popularnom svjetskom konceptu zapošljavanja koji predstavlja jedinstvenu priliku za neposredno upoznavanje i povezivanje Telemacha s potencijalnim uposlenicima.

Odlučili smo da se mladoj generaciji predstavimo na malo drugačiji način, umjesto da suhoparno čitamo biografije htjeli smo dati priliku i mladima da u velikom broju dođu i kroz kratke intervjue upoznaju nas, vide u šta to sve ulažemo i šta nudimo. Novi koncept ovakvog otvaranja i dijaloga između mladih koji traže posao i nas koji se nudimo je jako uspješan. Odziv je bio veliki i mogu reći da ćemo ovaj koncept predstaviti i u Sarajevu. Danas je to bilo premijerno u Zenici i bilo je jako uspješno“, kazala je Hajdi Mostić, članica Uprave zadužena za prodaju i korisničke servise.

Telemach BiH kao jedna od najuspješnijih kompanija u našoj zemlji prvi put organizovala je speed intervjue.

Sam koncept je osmišljen tako da se kandidati putem jednostavne aplikacije sami prijavljuju za poziciju i sami biraju termin razgovora koji njima odgovara. Jako smo zadovoljni odzivom, a u to nismo ni sumnjali s obzirom da smo već godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Danas ćemo razgovarati sa 40 kandidata, a s obzirom na veliku zainteresovanost svakako ćemo ovo i ponoviti“, kazala je Anela Kasapović, PR Manager Telemach BiH. (B. D.)