Radovi na sanaciji u toku, zenički vrtić “Radost” uskoro u novom ruhu

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkom vrtiću “Radost” JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica započeli su radovi na uređenju ovog objekta, kao i eksterijera. Sredstva za ove namjene opredijeljena su Budžetom Grada Zenica za 2023. godinu kroz kapitalna ulaganja.

Nakon prošlogodišnjih radova na rekonstrukciji pomenutog vrtića, koji su obuhvatili sanaciju i adaptaciju ravnog krova, krovnih terasa i zamjenu stolarije, ovih dana ponovo radno u vrtiću “Radost”.

Ove godine smo nastavili sa projektom uređenja vanjskog i unutrašnjeg prostora u vrtiću. Vanjski je zamjena ograde, a unutrašnji je zamjena podova i postavljanje parketa u radnim prostorijama”, kaže nam Mevlida Bojić, rukovodilac u vrtiću “Radost”.

Mevlida Bojić

Vrtić ”Radost” trenutno ima preko 100 upisane djece raspoređenih u pet odgojnih grupa za djecu od šest mjeseci do polaska u osnovnu školu, a cilj ove odgojne ustanove, ističe Bojić, je stvoriti optimalne uslove za ugodan i siguran boravak mališana u pomenutom vrtiću.

Vrtić je sagrađen 1988. godine, laminat je bio kao podna prostirka, koji je jako hladan. Odlučili smo postaviti novi parket i itisone, stvorila nam se potreba da djeci obezbijedimo što bolji i prijatniji ambijent”, podsjetila je Bojić.

Sretni su i vrtićanci, jer će pored ugodnih prostorija dobiti ljepše, ali i sigurnije dvorište.

Moji drugari i ja smo se dogovorili da budemo dobri i pažljivi, i molimo drugu djecu koja navrate u naše dvorište da budu isto dobri i pažljivi”, poručuje petogodišnja Zara, iz vrtića “Radost”. (M. H.)