Telemach BH organizuje 18. oktobra Dan otvorenih vrata

FOTO: Zenicainfo.ba

U Bosni i Hercegovini još uvijek kompanije komuniciraju sa potencijalnim radnicima na tradicionalni način: slanjem biografije i razgovorom nakon kojeg se donosi odluka o tome hoće li određeni kandidat biti zaposlen u nekoj kompaniji ili ne. Ipak, vremenom i to se počinje mijenjati.

Kako bi dali priliku mladim Zeničankama i Zeničanima da dobiju posao i na taj način grade budućnost u našoj zemlji kompanija Telemach BH odlučila je organizovati Dan otvorenih vrata na kojem će potencijalni kandidati za posao u direktnom kontaktu sa poslodavcem imati priliku da se okušaju u ovom dinamičnom i kratkom konceptu intervjua za posao, koji predstavlja sve popularniji način direktne komunikacije aktera u oblasti ponude i potražnje poslovnih prilika. Prvi dio Career Speed intervjua rezervisan je za predstavljanje poslodavca, tokom kojeg će se kandidati moći „iz prve ruke“ upoznati s kompanijom Telemach BH, njenim vrijednostima i poslovnom okruženju. Za to će biti zaduženi uposlenici iz lokalnog kontakt centra u Zenici.

Prije 11 mjeseci krenuli smo sa malim timom, a već danas zapošljavamo 37 mladih Zeničana i Zeničanki u ovom dinamičnom, možda najzanimljivijem poslu u okviru naše kompanije. Moram da pohvalim kolege jer u veoma kratkom roku postigli dobre rezultate i zajedno sa cijelom kompanijom dižemo ljestvicu korisničkih usluga, korisničkih servisa i zadovoljstva i rješavanja problema naših korisnika. Ne stajemo na ovih 37 zaposlenih, cilj je da ovaj tim raste, evo pokazali smo da od malog tima možemo napraviti moćnu grupu koja odgovara na pozive gotovo million Bosanaca i Hercegovaca koji koriste naše usluge”, kazala je Hajdi Mostić, članica Uprave Telemach BH.

Naša sagovornica je kazala da je cilj Dana otvorenih vrata približiti se mladim Zeničankama i Zeničanima, nezaposlenim kako bi ih upoznali i vidjeli koje su to prednosti, koje zaposlenje i kontakt centru donosi.

Za razliku od onog tradicionalnog kada očekujete da dobijete e-mail da to neko pročita, pravimo koncept otvorenih vrata, ali i career speed interview. Ovi mladi iz Z generacije su navikli da nekako sve to ide brzo, da imaju priliku da postave pitanja, da se vi prodate njima kao najbolji poslodavac u BiH, a tu titulu nosimo već nekoliko godina, ali i nama prilika da kroz kratke intervjue sa četiri zaposlena iz Telemacha oni dobiju priliku da postave pitanja, ali i mi saznamo koje su to njihove želje, stremljenje, predispozicije i da li bi bili idealni za ovaj naš posao. Pozivam sve mlade Zeničanke i Zeničane i one iz okruženja da dođu 18. oktobra, da nas posjete i da se prijave opet kroz jednu dinamičnu aplikaciju da zakažu svoj termin ne čekaju i da kroz ovaj petominutni četiri sa četiri brzi intevrju dođu do svog idelano posla”, dodala je Mostić.

Svoju karijeru u kontakt centru Berina Mahalbašić počela je da gradi prije 11 mjeseci kada je on i otvoren. Kako kaže zadovoljstvo joj je što je dobila priliku da radi u jednoj od najuspješnijih bh. kompanija.

Drago mi je da sam tu i da sam dio ove ekipe i kompanije koja potiče, motiviše i ulaže u svoje uposlenike, kroz interne radionice, seminare, a imate priliku i da napredujete kao agent. Iskoristila bih priliku da pozovem sve naše Zeničanke i Zeničane i mlade ljude iz okoline da dođu na Dan otvorenih vrata, mi ih čekamo širom otvorenih ruku i osmijeha i jedva čekamo da se družimo”, kazala je Mahalbašić.

Ovaj događaj, zakazan je za 18. oktobar 2023. godine u hotelu Zenica, od 9.00 do 15.00 sati, a svi zainteresovani mogu se prijaviti linka  do 17.10.2023. godine do 16 sati. (N. G.)