Udruženje “Dobročinstvo” BiH posjetilo “Školu za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje članovi Udruženja „Dobročinstvo“ BiH sa volonterima, učenicima Druge Gimnazije iz Zenice danas su posjetili Javnu ustanovu „Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” Zenica.

Želja nam je usmjeriti ove mlade ljude da čine dobra djela. Kroz druženje želimo da ih upoznamo sa onima koji su malo drugačiji, ali koji zavrijeđuju našu pažnju, i da drugi budu uz njih i pomognu im kad im je pomoć potrebna. U vrijeme kada je oko nas puno nasilja i kada se gube sve vrijednosti ovo je čin koji trebamo njegovati i jedni druge pomagati“, kazao je Midhat Kasap, potpredsjednik Udruženja „Dobročinstvo“ BiH.

Posjeta je organizovana u okviru obilježavanja Dječije nedjelje.

Naša saradnja traje već nekoliko godina i ona se ogleda u pomoći Udruženja „Dobročinstvo“ za naše učenike i to od kupovine neophodnog materijala za rad do slatkog programa. Ova posjeta ostat će trajno urezana u sjećanje naših učenika jer svaki dar, a posebno osmijeh i ljubav mnogo im znače“, kazao je Tarik Salčinović, direktor škole.

Članovi i volonteri Udruženja „Dobročinstvo“ danas će posjetiti i Sigurnu kuću Medice Zenica gdje će se družiti sa djecom koja su preživjela nasilje u porodici. (B. D.)