Gradonačelnik Kasumović darovao prvorođenu bebu na Dan Zenice

Povodom Dana Zenice Gradonačelnik Fuad Kasumović darovao je prvorođenu bebu. Nešto oko 13 sati Dženana Isaković iz Pehara na svijet je donijela Hamzu.

Bijela kuga vlada u čitavoj državni, ne samo u Zeničko-dobojskom kantonu i zbog toga namjera Gradske uprave je da na ovakav način pokažemo da poštujemo roditelje, kazao je ovom priliko gradonačelnik Kasumović.

Možda pola sata prije naše posjete rodio se mali Hamza. Veoma sam sretan i zadovoljan. Majka i Hamza su zdravi, želim da budu zdravi i živi. Rođen je na Dan Zenice i uvijek će biti slavljen”, kazao je gradonačelnik.

Grad Zenica je među prvim gradovima koji je uveo sistem nagrađivanja svih novorođenih beba.

Onog momenta kada je kanton preuzeo da daje po 1.000 maraka mi smo prestali jer nema potrebe, a mi ćemo ići dalje, razmišljamo svako treće, četvrto dijete, ali i tu ima nekih nejasnoća, ali u svakom slučaju Gradska uprava će sve učiniti što je u našoj moći da što veći natalitet bude”, zaključio je Kasumović.

Nama je velika čast ugostiti predstavnike Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem koji svake godine pozdravi i daruje prvorođenu bebu na Dan Zenice”, kazao je ovom prilikom Tarik Zulović direktor Kantonalne bolnice Zenica. (N. Glibo)