BH Telecom uručio plakete dobitnicima donacija za područje ZDK

Kompanija BH Telecom i ove godine je donirala značajna sredstva udruženjima, organizacijama i školama u BiH u iznosu od dva miliona KM. Tim povodom danas su u Direkciji BH Telecoma u Zenici dodijeljene plakete dobitnicima ovih donacija na području Zeničko-dobojskog kantona.

Od ukupno dva miliona, opredijeljenih za ovu namjenu, u Zeničko-dobojskom kantonu je BH Telecom donirao oko 300.000 KM za 33 osnovne škole, 10 centara, udruženja i organizacija za podršku djece sa poteškoćama u razvoju, tri javne kuhinje i dva udruženja penzionera.

Najviše sredstava od ovih 300.000 KM je dodijeljeno za obrazovanje-osnovnim i srednjim školama, zatim prednost su imala udruženja koja se brinu za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu oboljelu od karcinoma kao i javne kuhinje”, kazao je Namir Škaljo, direktor Direkcije BH telecoma Zenica.

Namir Škaljo, direktor direkcije BH Telecom Zenica

BH Telecom je najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini, istaknuto je tokom današnje svečanosti, koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama. Jedan od dobitnika vrijedne donacije je i zeničko Udruženje “Dlan”.

BH Telecom postaje naš veliki prijatelj i pratner. Nadamo se da ćemo i dalje imati njihovu podršku kako bismo zajedničkim snagama bili društveno-odgovorni u ZDK”, ističe Selvedin Dedić, direktor zeničkog Servisnog centra “Dlan”.

Podsjećamo da je za 2022. godinu ukupno 293 pravnih lica, dobitnika Telekomovih donacija.

“Ovo je prilika da mi kao društveno-odgovorna kompanija dio sredstava koja dobijemo vratimo društvu, jer smo mi kompanija u većinskom državnom vlasništvu i imamo itekako potrebu da kroz denacije vratimo značajna sredstva ovome društvu”, naglašava Škaljo.

Ovo je još samo jedna dobra priča koja nema kraj, rečeno je na dodjeli plaketa dobitnicima donacija za 2022. godinu, uz obećanje da će sa ovom dobrom praksom kompanija BH Telecom nastaviti i u budućem periodu. (M.Hurem)