Odličan uspjeh studenata Univerziteta u Zenici

Tim pod imenom “Zlatna generacija”, koji čini 5 studenata prve godine studijskog programa Softversko inženjerstvo zeničkog Politehničkog fakulteta, osvojio je prvo mjesto na hackathonu u Tuzli.

Članovi tima su studenti: Adi Hinović, Inas Malkić, Almir Mujanović, Abdulah Fejzić i Vedad Delić. Na šestom Bicom Systems Hackathonu, koji je održan u Tuzli od 2. do 4. decembra 2022, ostvarili su ogroman uspjeh i pokazali veliko znanje osvojivši prvo mjesto od ukupno osam timova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tim pod imenom “ZIP”, koji čine 3 studenta prve godine studijskog programa Softversko inženjerstvo Politehničkog fakulteta, osvojio je četvrto mjesto na hackathonu u Živinicama.

Članovi tima su studenti: Kemal Bašić, Amina Smailagić i Nino Stević. Na STEM HUB Hackathonu, koji je održan u Živinicama od 18. do 20. novembra 2022, osvojili su četvrto mjesto sa svojom aplikacijom C++ Village, računarskom igrom za učenje C++ programskog jezika. Iako nisu osvojili nagradu, možemo biti ponosni na naše studente jer su pokazali i znanje, i kreativnost i inovativnost,saopćeno je iz menadžmenta Politehničkog fakulteta.