Udruženje paraplegičara prepoznalo lijep odnos uposlenika Gradske uprave

Fahira Avdić

Predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida-paraplegičara Zenica uručili su danas zahvalnice za dvoje uposlenika Gradske uprave Zenica za njihov odnos prema ovoj kategoriji najvećih sinova BiH.

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida-paraplegičara Zenica svake godine na skupštini donose odluku o dodjeli zahvalnica za lijep odnos i poštovanje prema ovoj kategoriji, pri čemu su za 2022. godinu odlučili ovo priznanje dati zaposlenicima Gradske uprave Zenica Fahiri Avdić, iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu i Mirsadu Beganoviću referentu ovjere dokumenata.

Prepoznali smo njihov istaknut doprinos i na poseban način iskazivanje profesionalnog etičkog kodeksa kada je riječ o pružanju usluga ovoj najtežoj i najosjetljivijoj kategoriji“, izjavio je Mujo Aganović predsjednik federalnog Saveza RVI-paraplegičara.

Pri tom je dodao da su zadovoljni i sa odnosom ostalih uposlenika Gradske uprave i sa jednom lijepom notom senzibiliteta sugrađana od 7 do 77 godina u svakodnevnoj komunikaciji kao i davanju prednosti u korištenju određenih prava ratnih vojnih invalida-paraplegičara.

Za Fahiru Avdić i Mirsada Beganovića zahvalnica je veliko priznanje i kako su istakli, zbog ovog čina su posebno ponosni i sretni.

Ovo je priznanje za sve uposlenike Gradske uprave“, ukazao je Beganović. (Š. B.)

Mirsad Beganović