Željezara Zenica bolja u gradskom derbiju

FOTO: Zenicainfo.ba

Drugo kolo Super lige za odbojkašice u grupi Jug donijelo je zeničkim ljubiteljima odbojke prvi ovosezonski gradski derbi. Odbojkašice Čelik-R poražene su od Željezare Zenica sa 2:3 u setovima.

Bila je ovo zanimljiva i kvalitetna odbojkaška predstava u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Susret su otvorile gošće sa 17:25. U drugom i trećem setu bio je bolji Čelik-R sa 25:19 i 26:24. Na 2:2 izjednačila je ekipa Sulje Hercega u četvrtom setu kod rezultata 16:25. Konačnih 2:3 za Željezaru bilo je u petom setu kod rezultata 8:15. U ostalim mečevima 2. kola postignuti su sljedeći rezultati: Novi grad-Centar 0:3, Breza 1934-Ilijaš 2:3, Kakanj-Alipašino polje 3:0 i Smeč-Čapljina 0:3.

Na tabeli vodi Centar-Sarajevo sa 6 bodova. Čelik-R je četvrti sa 4, dok je Željezara Zenica sedma sa 2 poena. U narednom 3. kolu Željezara Zenica će ugostiti Novi grad iz Sarajeva dok Čelik-R gostuje u Čapljini. U Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije BiH grupa Sjever, ekipa Blok outa poražena je na domaćem parketu od Smeča iz Brčkog sa 1:3. (M. P.)