Gradonačelnik Kasumović ugostio muftiju zeničkog hfz. prof. dr. Mevludina ef. Dizdarevića i delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u Gradskoj upravi ugostio muftiju zeničkog hfz. prof. dr. Mevludina ef. Dizdarevića, dekana Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici prof. dr. Muharema Adilovića i predsjedavajućeg Upravnog odbora Fakulteta, bivšeg muftiju dr. Ejuba Dautovića.

Tokom susreta razgovarano je o statusu projekta izgradnje poslovno-stambeno edukativnog objekta u naselju Novo Radakovo.

Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Muharem Adilović je izvijestio gradonačelnika Kasumovića o stavu Islamske zajednice u BiH vezano za realizaciju ovog projekta.

Uvažena delegacija zamolila je Gradsku upravu i gradonačelnika Kasumovića za administrativnu podršku kako bi se u što skorije vrijeme stvorili uslovi za početak izgradnje objekta.

Zaključeno je da će se intenzivirati aktivnosti s ciljem početka realizacije ovog projekta, te da će Gradska uprava Zenica u skladu sa nadležnostima i mogućnostima pružiti potrebnu podršku.

  zenica.ba