KK Vukovi: Održan dvodnevni turnir “10 godina košarke”

FOTO: Zenicainfo.ba

Deset godina postojanja i rada Košarkaški klub Vukovi iz Zenice obilježio je dvodnevnim turnirom pod nazivom „10 godina košarke”. Na ovogodišnjem turniru koji je igran u Areni “Husejin Smajlović” Zenica učestvovalo je 26 selekcija iz tri države u tri starosne kategorije.

Među gostima bili su po prvi put dječaci iz Bukurešta, Košarkaški klub BC Sharks i Petrovgrad iz Zrenjanina .

Posebno smo ponosni na činjenicu da je turnir međunarodnog karaktera. Po prvi put smo ugostili ekipu BC Sharks iz Bukurešta-Rumunije i ekipu Petrovgrad iz Zrenjanina, koji su već bili ranije na našem turniru. Dogovorili smo saradnju. I krajem godine planiramo otići na njihov tradicionalni turnir u Zrenjaninu. To je ono što košarku čini posebnom, da se stvaraju nova prijateljstva i novi odnosi. Ja se već radujem svim lijepim uspomenama koje će djeca ponjeti iz našeg grada iz Zenice. Takođe nadam se da ćemo mi kao domaćini u najboljem svijetlu prezentovati grad Zenicu“, izjavio je za Zenicainfo.ba Harun Čolić, direktor KK Vukovi iz Zenice.

Tri najuspješnije ekipe bile su u kategoriji predpionira: OKK Čelik, kod pionira Košarkaški klub Silver Kings iz Srebrenika i kod kadeta gosti iz Rumunije BC Sharks. (M. P.)