Potpisan Protokol o saradnji između Grada Zenica i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici prof.dr.sc. Farzet Bikić potpisali su Protokol o saradnji između Grada Zenica i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Protokol je potpisan s ciljem institucionalnog povezivanja u naučno-stručnom, obrazovnom i privrednom smislu.

Želim da u svim oblastima uspostavimo kvalitetan sistem. U tom smislu Grad Zenica pridružio se mnogim projektima koji upravo podrazumijevaju poboljšanje usluga u raznim oblastima. Svakako da podržavam saradnju u oblasti nauke i prakse“, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Dodao je da je Gradska uprava spremna podržati projekte koji u sebi imaju afirmativan karakter za grad Zenicu.

Ukazala se potreba za ovom saradnjom iz razloga što smo prošle godine pokrenuli studijski program Zaštite na radu i zaštite od požara. Obaveza fakulteta je da obezbijedi kvalitetan studijski program studentima. Uspostavljanjem novog studijskog programa pojavila se potreba za obavljanjem praktičnih vježbi u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici. Nadam se da ćemo ovu saradnju proširiti i na realizaciju zajedničkih projekata u Sektoru zaštite od požara i zaštite na radu“, kazao je dekan Bikić.

Naveo je da će u ovoj akademskoj godini biti upisano 20 redovnih i pet samofinansirajućih studenata na studijskom programu Zaštite na radu i zaštite od požara.

zenica.ba