Mesud Pezer prvak BiH

Ovog vikenda na atletskim poligonima Kamberovića polja održava se pojedinačno seniorsko prvenstvo BiH u atletici. Učestvuje preko 200 atletičara i atletičarki  iz 24 bh. kluba.

Već prvog dana najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer odbranio je titulu prvaka naše države sa hicem 20,56 m. Njegov klubski kolega u bacanju koplja Dejan Mileusnić izborio je titulu prvaka sa hicem 76,06 m. Novi državni rekord na 100 metara sa vremenom 12,12 sekundi postavila  je Nejra Bosnić iz AK Sarajevo.

Od zeničkih atletičara dobre rezultate ostvarili su: Sedin Heco, sa preskočenih 6.75 m bio je drugi u skoku u dalj, Sara Bajramović bila je takođe druga u troskoku sa 9,92 m dok je Amel Aščerić osvojio bronzu u trci na 400 m s vremeno 50,87.

Mesud Pezer i Dejan Mileusnić će u alžirskom Oranu predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama, koje počinju sutra i traju do 5. jula.

Nakon današnje pobjede na Državnom prvenstvu u Zenici Mesud Pezer izjavio je sljedeće: „Uvijek mi je posebno zadovoljstvo biti prvak moje najdraže domovine, Bosne i Hercegovine. Nastavljam s treninzima, osjećam se spremnim za mnogo više što ću probati i ostvariti na narednim Mediteranskim igrama.“

Pojedinačno seniorsko prvenstvo BiH u atletici završava se sutra 25. juna u poslijepodnevnim satima. (M. P.)

FOTO: Zenicainfo.ba